//
you're reading...

Invitati

Calendar Traveler iulie 2009

tot cuba

Foto: Costume working group (costumes.uconn.edu)

Ce, cand, unde se intampla ceva interesant luna acesta? Vezi mai jos recomandarile Adinei Branciulescu, redactor NG Traveler.

Am citit ieri, pe Timesonline, ca cea mai lunga eclipsa de soare din secolul asta va fi pe 22 iulie si ca va dura cinci minute si 40 de secunde. Ca sa o vad cel mai bine, ar trebui sa merg undeva in China, pe malul raului Qiantang.

Site-ul  www.worldeventsguide.com ofera mai multe informatii despre evenimente [nu doar un articol], de fapt este un site-calendar care listeaza tot ceea ce se se intampla in lume, cu detalii: unde, cand, despre ce este vorba, website. Ideea este ca planificarea unei vacante in functie de un calendar turistic poate fi o solutie interesanta pentru turisti.

Surse: www.worldeventsguide.com;  www.bugbog.com (are si o sectiune de festivaluri exotice in lume);  site-urile informative ale oraselor si destinatiilor pe care le alegi.

 Fiesta del Fuego (Santiago, Cuba)

3-9 iulie 2009 

Pentru o saptamana, Santiago devine locul in care strazile orasului sunt animate de carnival si de petreceri: muzica si caravane colorate insotite de muzica, dans, mancare, bere si rom. (http://www.cubatoday.com/culture/festivals/fiesta-del-fuego/index.htm)

 Festival de Teatro de Almagro (Almagro. Spania)

2-26 iulie 2009

Principalul loc de desfasurare este teatrul Corral de Comedias din Almagro, pe a carui scena se joaca piese de teatru de 400 de ani. Timp de o luna au loc reprezentatii de teatru clasic si la San Juan Hospital, Teatrul Municipal, Las Berbardas Church sau San Blas Church. De asemenea, se organizeaza targuri, expozitii si  teatre pentru copii. (www.spain.info, http://www.festivaldealmagro.com/)

 

 Festivalul de Jazz de la Montreal (Canada).

1- 12 iulie

De ce sa te duci? Pentru ca Festivalul de Jazz de la Montreal, cunoscut si sub numele  The Jazz Fest, este cel mai mare festival de jazz din lume. Spectacolele se tin in cluburi mici de jazz, dar si in Place des Arts, un complex dedicat artei, cu  sali de teatru si de concert.(www.montrealjazzfest.com)

 

Smithsonian Folklife Festival (Washington)

24 iunie 2009 – 05 iulie 2009  

In fiecare an, din 1967,  Smithsonian Folklife Festival, celebreaza traditiile culturale din interiorul si din afara SUA. Este cel mai mare eveniment cultural american, cu spectacole muzicale, dans, teatru, arta culinara etc.  (http://festival.si.edu/)

 

Festivalul medieval de la Sighisoara

24-26 iulie

Timp de trei zile, festivalul reinterpreteaza epoca medievala din cetatea Sighisoarei, cu muzica, dans, personaje si obiceiuri ale acelor vremuri. (www.sighisoara-medievala.ro).

 

Festivalul de la Salzburg

25 iulie-30 august

Decorul baroc al Salzburgului, locul de nastere al lui Mozart gazduieste un festival muzical care dureaza mai mult de o luna. Au loc concerte de muzica clasica si se interpreteaza piese de teatru. Festivalul se organizeaza in fiecare an din 1920 si a crescut constant in popularitate. http://www.salzburgerfestspiele.at

 

 Ballina Salmon Festival 2009 (Irlanda)

10-19 iulie

In fiecare vara, pe strazile din Ballina, din regiunea Mayo, au loc petreceri care atrag oameni din intreaga Irlanda – Salmon Festival este cel mai pitoresc festival din regiune. In plus, orasul este asezat la gura raului Moy si este favorabila pescuitului de somon. [unul dintre cele mai bune locuri, Ridge Pool, se afla in inima orasului]. http://ballinasalmonfestival.ie/

 

Festivalul de istorie (Northamptonshire. Marea Britanie)

25-26 iulie

Festivalul este un eveniment de doua zile care se desfasoara in Kelmarsh Hall, in Northamptonshire, si care celebreaza evenimente din istorie a Angliei cu peste 1000 de interpreti costumati. Sunt aproximativ 50 de spectacole pe zi. www.festivalofhistory.org.uk

Originally posted 2009-07-07 13:17:01.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment