//
you're reading...

NG Traveler

Experimentul Traveler

O comando de experti se formeaza ad-hoc in vederea unei lovituri (in genul filmelor Ocean 11, 12, sau 13).

Iata un model de presa al viitorului care se va impune in cativa ani in media romanesca deoarece inlatura din procesul de productie verigi si costuri inutile (publisher, sediu, salariu fix, etc)

Asa s-a facut si editia romana a National Geographic Traveler (cu un buget minimal, lucrat de acasa sau de pe teren, in regim de freelancing).

S-a mai intamplat un mic miracol (pe care il pot analiza studentii la jurnalism) in anul in care au aparut aceste 2 numere de NG Traveler Romania: s-a format noua scoala de reportaj care combina adancimea rigurozitatea specific NG cu un anume „gemutlichkeit“ si umor romanesc.

 Ma uit la revista si nu pot sa nu zambesc: a iesit bine. Am dat lovitura, draga comando!

Discussion

3 Responses to “Experimentul Traveler”

 1. model de presa pentru viitor, la nivel de jurnalist/editor da, este, insa nu si de business, din pacate.lucrurile ad-hoc, accidentele, micile miracole etc prin definitie merg ocazional.
  felicitari pt noul nr Traveler. sper sa devina un obicei si sa nu ramana un “miracol accidental pus la cale ad-hoc” :)

  Posted by flv | 16/06/2009, 10:48
 2. poate nu m-am exprimat eu bine.
  in mod cert insa, Flv m-ai inteles gresit.

  din punct de vedere bussines e acesta un model de presa al viitorului tocmai pentru ca presupune eliminarea tuturor costurilor si verigilor inutile.

  numai echipa e selectionata ad-hoc, in functie de obiectivul propus (in cazul nostru de sumar); nu e nimic accidental sau miraculos in acest proces: totul trebuie planificat si gandit foarte bine (eu sunt de parere ca – in jurnalism – spontaneitatea e un bijuterie care presupune al naibii de multa predocumentare; avand resurse limitate la dispozitie nu iti permiti sa dai gres…

  Posted by Catalin Gruia | 16/06/2009, 11:50
  • ok, pe un singur proiect poate. dar nu poti evita “centralizarea” si sistemul atunci cand vine vorba de un trust de presa de exemplu. sau modelul de presa a viitorului exclude mogulismul? inseamna ca te referi la viata de dincolo.
   imi ierti carcoteala, rogu-te. :)

   Posted by flv | 17/06/2009, 17:06

Post a Comment