//
you're reading...

Recomandat

Along the Enchanted Way

Sunt 4 ani de cand am  facut poza asta, cu cativa dintre prietenii nostri din Mocirla, jud Bacau, in assigmentul pentru reportajul “Tiganii din Romania” (http://mygeographic.wordpress.com/2010/01/05/tiganii/)

In mijloc e Gabi, profesoara de rromani care ne-a gazduit in casa care se vede pe fundal; fotograful Bogdan Croitoru e cel care face reclama la pasta de dinti; eu sunt cel cu mana rupta la fotbal cu copiii. Of, unde sunt vremurile bune de alta data?

De dimineata cand mi-a trimis Bogdan fotografia asta m-a cuprins nostalgia. Mai ales ca zilele acestea citesc cartea lui Willian Blacker, “Along the Enchanted Way”, un englez care a venit in Romania la 2 saptamani dupa revolutie si a ramas. A trait cativa ani buni printre maramuresenii din  Brebu si alti cativa ani printre tiganii dintr-un sat sasesc de langa Sighisoara. Mi se pare e unul dintre putinii oameni care i-ai inteles pe tigani… Indraznesc sa va recomand “Along the Enchanted Way”, in care isi povesteste aventurile din Romania, pentru a intelege ce tara extraordinara suntem pe cale sa piedem si cate frumuseti si bucurii marunte trecem cu vederea din obisnuinta.

Discussion

4 Responses to “Along the Enchanted Way”

 1. Sounds like a book that I’d like to read. Mersi!

  Posted by Pancras | 25/01/2010, 12:19
 2. I-a inteles pe tigani si i-a vazut pe maramureseni intr-un fel in care noi, cei de aici, doar rareori ii mai putem vedea. (p.s.: satului din Maramures ii spune Breb, nu Brebu)

  Posted by Rada | 24/09/2010, 07:54
 3. Indiferent de ce ati spune lucrurile au fost bine scrise si
  direct la obiect.

  Posted by potenga.ro | 04/08/2015, 17:36

Post a Comment