//
you're reading...

Recomandat

Atelierul de lupte de la Meresti

Lynx fight

 

Toata lumea s-a strans roata in jurul unei prelate albastre asternute pe iarba. Urmeaza atelierul de lupte, al lui Kudu (Antilopa Kudu), alias Adrian Cotoara, de la Centrul Local Mures, care va fi si arbitru. Fiecare patrula si-a desemnat cate un competitor. Vor lupta fiecare cu fiecare: 10 meciuri a cate 2 minute.

Text: Catalin Gruia; Foto: Bogdan Croitoru

Margay (Pisica Salbatica), alias Diana Mosoiu, unge cu ulei concurentii dezbracati la bustul gol. Si ca totul sa fie mai interesant, toarna ulei din belsug si pe prelata. Sub ochii atator fete frumoase, baietii iau lupta in serios. Cand lui Lynx (Florin Mihalache) i-a plesnit de incordare nasturele de la short, a continuat lupta in chiloti in tipete de admiratie. „Sa lupte si fetele! Si fetele!“ – urla cineva surescitat. Show-ul luptatorilor e o nimica toata pe langa cel al spectatorilor. Rasete. Scalambaieli. Aplauze.

Acesta a fost unul dintre multele ateliere organizate de lideri de-a lungul campului (cosit, cusut, alpinism, silvicultura, tiroliana, speologie, facut focul, prajit slanina la jar, joagar viteza, tras busteanul cu funia, facut cas, ierburi medicinale, olarit, croit opinci, impletit bratari, cioplit in lemn, masti populare, rafting pe plute facute din peturi); liderii (majoritatea studenti) sunt niste exceptionali actori-educatori, dedicati trup si suflet cercetasiei. Muncesc ore intregi, pregatind si pregatindu-se pentru jocurile si farsele pe care le fac exploratorilor. Totul seamana cu o piesa de teatru, repetata indelung inainte, planificata in cele mai mici detalii, jucata cu har si spontaneitate, cu machiaj, costume si tot tacamul.

* Mai multe in articolul Marele Joc al Cercetasilor din numarul de octombrie 2009 al NG Romania.

Discussion

No comments yet.

Post a Comment