//
you're reading...

Recomandat

Lumea in 2030

O doamna foarta draguta a incercat zilele trecute sa ma convinga sa imi fac pensie privata la banca pe care o reprezinta. Era atat de draguta incat sigur ar fi reusit (sunt un om sensibil la frumusete), daca toata trebusoara asta n-ar fi fost atat de impotriva convingerilor mele.

Pentru mine e evident ca explozia demografica, schimbarea climatica, criza energetica, globalizarea, dezvoltarea exponentiala a tehnologiei si medicinii ne vor schimba lumea intr-un chip de nerecunoscut. Prin urmare e dovada de nebunie sau cel putin de ignoranta sa cumperi un maine (de peste 35 de ani) imaginat dupa chipul si asemanarea prezentului.

 Nu vreau sa fiu unul dintre cei (marea majoritate a cunoscutilor mei) care trag azi din rasputeri si indura orice amanandu-si sperantele, visele, calitatea vietii pentru un utopic „maine” de pensionar fericit (intr-o lume dupa coordonate esential schimbate).

 Lectura suplimentara obligatorie in acest sens: cartea lui Ray Hammond: The World in 2030 ( care se  poate descarca gratuit de la http://www.rayhammond.com/The%20World%20In%202030%20Ray%20Hammond.pdf)

Discussion

No comments yet.

Post a Comment