//
you're reading...

Recomandat

Johann Strauss Golden Medal

In toamna anului trecut am primit la Viena medalia de aur Johann Strauss pentru un articol publicat in NG Traveler: “Viena pentru doi”.

A fost totul atat de neasteptat si desigur – atat de nemeritat incat si acum mi se pare ca va fi fost fie o farsa, fie un vis.

Am plecat la Viena impreuna cu prietenul Bogdan (fotograful Bogdan Croitoru) cu gandul ca orice ar fi (o gluma sau o formalitate) voi scapa ieftin. Pe avion Bogdan m-a convins si mai mult ca n-am castigat nimic, ca poate voi fi cel mult unul dintre nominalizati la medalie; e si asta e suficient de onorant – mi-am zambit in barba relaxat.

Incet-incet gluma a inceput sa se ingroase: bilete la Austrian Airlines, limuzina la aeroport, super-hotel in centru si apoi seara bomba! – o ceremonie fastuoasa, cu lume multa ca la razboi, intr-o sala ca la Oscaruri, unde am intrat complet nepregatit de ocazie – nears, in blugi, camasa si tenesi – incat, in acel puhoi de lume buna imbracata la 4 ace saream in ochi ca un bastinas din Papua cu o mana de paie in jurul soldurilor; cand mi s-a spus ca trebuie sa urc pe scena sa vorbesc (si in fata camerelor de luat vederi!) am vrut s-o iau la fuga pe usa din dos…

Una peste alta am urcat, nu m-am impiedicat mai deloc, am banguit ceva si nu m-am facut de ras mai mult decat trebuia. Ba chiar Bogdan, care e poate fi mai rau si mai cinic decat insusi Diogene cinicul, mi-a spus ca i-am fost simpatic in acele cateva minute cat am fost pe scena, ca eram un constrast placut in acea adunare sofisticata si poate scortoasa… Am avut noroc; tocmai pentru ca am fost prost, timid si imbracat nepotrivit (haina il face pe om, nu) am placut nitel artistocratilor vienezi.

“You were so authentic” – i-a spus o domnisoara draguta la petrecerea de dupa taranusului de Romania:)

http://b2b.wien.info/de/reisebranche/wtk-2010-strauss-medaille

No, iata-ma acum intors acasa, la casuta mea taraneasca din Mures, spargand la lemne cat e ziua de lunga pentru iarna ce bate la usa.

Si nu pot sa ma intreb, ca in acea poveste minunata din 1001 de nopti, in care Abu Hasan e imbatat si dus de califul Harun-Al-Rasid sa se treazeasca in patul califului si toata imparatia sa se poarte cu el ca si cum ar fi calif, pentru ca a doua zi sa fie aruncat din nou la el in mahala – va fi fost o farsa sau un vis?

Noroc ca am medalia asta sa pot da cu banul: cap-vis, pajura-farsa…:)

Foto: Bogdan Croitoru

Discussion

13 Responses to “Johann Strauss Golden Medal”

 1. Way to go, man! Congrats :)!

  Posted by alex moldovan | 11/10/2010, 09:52
 2. Bravo Cata!!! Nu te plange ca nu erai la patru ace. Tu erai doar la 1 :)). Aveai camasa macar. 😉 Felicitari inca o data!

  Posted by Bianca | 11/10/2010, 10:19
 3. Pusca si cureaua lata….

  BRAVO pentru premiu dar sa nu se mai intample! 😛

  Posted by Diana | 12/10/2010, 12:50
 4. la multi ani! big award for an ever bigger guy (at b’s picture). to honor both you as well as johan strauss, i’ll promise to play his ‘klänge aus der walachei’ at least once today.

  Posted by Pancras | 13/10/2010, 09:35
 5. felicitari!de abia acum am apucat sa citesc si ma bucur nespus.revin pe 29 oct si stabilim cum facem la iarna!
  salutari
  bogdan

  Posted by bogdan gligor | 15/10/2010, 07:53
 6. Felicitari si din partea mea Catalin!
  Daca te-ar vedea cei din juriul pentru Johann Strauss cum tai tu lemne acum, cred ca ti-ar mai da o medalie! How about authentic now, ha? :)
  Numai bine!

  Posted by Andrei Hultoana | 15/10/2010, 12:25
 7. E clar, costumele nu au de-a face cu scrisul :))
  O sa ma las de costume, poate cine stie! :))
  Cata, e o veste extraordinara, ma bucur ff tare pentru tine!

  Posted by Laura Banica | 25/10/2010, 06:24
 8. Felicitari Catalin, atat pentru premiu, cat si pentru articol! Merita un premiu.

  Posted by florin zeres | 31/10/2010, 20:25
 9. n-am mai fost de mult pe la tine. am zambit cu gura pana la urechi citind postul asta. felicitari!

  Posted by andreea | 26/11/2010, 07:48

Post a Comment